ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд почав допит Пукача

30.08.2011, 04:40

Сьогодні, 30 серпня, Печерський райсуд Києва розпочав допит колишнього начальника департаменту зовнішньої розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача.

Про це журналістам сказав адвокат матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі Андрій Федур.

За його словами, наразі суд оголосив перерву до 14:10.

Федур зазначив, що суддя почав допит Пукача, при цьому не повідомивши суть допиту, посилаючись на те, що не має права.

Як додав Федур, Пукача почали допитувати за епізодом зі зникненням документів і нападу на журналіста Олексія Подольського.

Адвокат вважає, що свідчення, який почав давати Пукач, можуть у майбутньому вплинути на кваліфікацію його дій в рамках даної кримінальної справи.

"Для себе я почув вже дещо цікаве з того, що, на мій погляд, буде впливати на кваліфікацію дій Пукача", - сказав він журналістам у перерві судового засідання.

При цьому Федур зазначив, що не може повідомити деталей того, що говорить в суді Пукач, оскільки ця кримінальна справа містить в собі елементи державної таємниці, і він не може ці речі розголошувати.

Адвокат повідомив, що до перерви Пукач давав свідчення за першими двома епізодами справи, які стосуються перевищення повноважень при знищенні документів, і нападу на журналіста Олександра Подольського. "Питання про вбивство Гонгадзе поки взагалі ще не досліджувалося", - сказав Федур.

Як повідомлялося, досудовим слідством у вказаній справі було встановлено, що Пукач, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальну справу стосовно яких розслідують в окремому провадженні, в травні-вересні 2000 року перевищив службові повноваження щодо Подольського і Гонгадзе і 17 вересня 2000 року скоїв вбивство останнього.
Українські новини
Liked the article?
Help us be even more cool!