ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс засідання у справі Бузини через зайнятість в інших процесах

22.02.2018, 15:21

Шевченківський районний суд Києва переніс на 24 квітня попереднє засідання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини через зайнятість в іншому процесі. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в Facebook, інформує Ліга.

“Суд у справі про вбивство О. Бузини перервався через зайнятість в інших судових процесах, а також для надання можливості стороні захисту ознайомитися зі скаргою потерпілої, заявленої її представником на засіданні”, - написала вона.

Сьогодні на підготовче засідання в Шевченківський райсуд Києва прибули прокурор Шаповалов, мати Бузини, обвинувачені Андрій Медведько і Денис Поліщук, а також їх захисники. До суду не прийшла потерпіла, дружина Бузини, але її представник повідомив, що вона просила розглядати справу за її відсутності.

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого 2018 року Шевченківський районний суд Києва переніс підготовче засідання в справі про вбивство публіциста Олеся Бузина на 22 лютого. Суд відмовив захисту обвинувачених Андрія Медведька і Дениса Поліщука, який просив про відвід колегії суддів і призначення розгляду справи судом присяжних.

28 листопада 2017 року прокуратура міста Києва направила до Шевченківського районного суду обвинувальний акт стосовно підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука за обвинуваченням у вчиненні умисного вбивства публіциста, журналіста Олеся Бузини 16 квітня 2015 року у Києві.

Дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 року.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов’язаного з обмеженням волі.

12 липня 2016 року на підставі ухвал Печерського райсуду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Бузини експерти примусово відібрали біологічні зразки у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі підозрюваних у цьому злочині. Адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

29 липня 2016 року прокурор Генпрокуратури Ольга Коріняк заявила, що ГПУ має намір закрити кримінальне провадження щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, якщо результати експертизи їх крові не співпадуть із зразками з місця злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!