ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував на 510 грн нападника, який жбурляв каміння у журналістів "АТН"

22.10.2020, 11:01
Фото - network
Фото - network

30 вересня 2020 року Жовтневий районний суд м. Харкова призначив покарання у вигляді 510 гривень штрафу чоловіку, який у липні перешкоджав журналістам телеканалу “АТН” та кидався камінням під час знімання сюжету.

Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Обвинувачений в судовому засіданні свою провину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Він пояснив, що пережив важкий стрес та майже не спав через трагічні події в його родині - його рідна сестра задушила свого сина, після чого покінчила життя самогубством.

Крім того, обвинувачений висловив жаль щодо скоєного по відношенню до журналістів та попросив вибачення у потерпілих.

Суд при винесенні рішення врахував щире каяття обвинуваченого та врахував позицію журналістів, які не наполягали на суворому покаранні обвинуваченого, вважаючи за можливе призначити йому покарання у виді штрафу.

Вирок може бути оскаржений до Харківського апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Харкова протягом 30 днів з дня його проголошення.

Як повідомляв ІМІ, 14 липня під час знімання сюжету про самогубство харків’янки, що задушила 10-річного сина, на знімальну групу телеканалу "АТН" напав чоловік. Чоловікі вийшов з будинку, нецензурно лаявся і ображав знімальну групу, відібрав у оператора штатив від камери, кинувся на припаркований поруч автомобіль і відірвав дверні ручки. Потім той самий чоловік із групою невідомих почав кидати в знімальну групу каміння.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу харківської телекомпанії "АТН" за ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!