ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Одеси засудив до 14,5 років ув'язнення проросійського пропагандиста

02.03.2023, 11:05
Фото – dsnews.ua
Фото – dsnews.ua

Приморський районний суд міста Одеси визнав уродженця міста, проросійського пропагандиста Єгора Кваснюка винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та в сприянні терористичним організаціям “ЛНР” і “ДНР” і засудив заочно до 14,5 років позбавлення волі. 

Таке рішення суд ухвалив 24 лютого, повідомляє “Судовий репортер”.

Як пише видання, Кваснюк – уродженець Одеси, керівник благодійного фонду “Велес”, керівник ТОВ “БФ “Велес”, керівник громадських організацій “Єдина Русь” та “Інтелектуальний клуб “Сатурн”.

За матеріалами справи, у квітні 2014 року Кваснюк провів відеоконференцію з представником інформаційного центру “Юго-Восточный фронт” у межах програми “На самом деле”. Запис розмови оприлюднили в інтернеті, зокрема на сайті www.zaodessu.info. На цьому відео він публічно закликав необмежене коло осіб до насильницької зміни конституційного ладу, а саме до створення на території південно-східних областей України окремого державного утворення “Новороська Республіка” (“Новороська Федеративна Республіка”, “Новоросія”).

Крім того, у численних відеороликах на YouTube обвинувачений висловлював ідеї на підтримку “ЛНР” та “ДНР” щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

Фото Судовий репортер

На відеофайлі “Кровники…” звучить промова Кваснюка, який демонструє в лівій руці автомат. Відео записано в приміщенні, яке закладено ящиками темно-зеленого кольору. Кваснюк каже, що в ящиках міститься зброя з Донецького аеропорту. Він закликає до збройного опору силам антитерористичної операції, вчинення терористичних актів, захоплення і подальшої окупації території України. Запис закінчується зображенням з написом “Новая Русь”.

На сайтах odesinform.net і zaodessu.info міститься стаття “Лидер Куликова Поля открыто призвал к созданию Единой Новоросской Республики”. Під публікацією є відео під назвою “Егор Кваснюк эсэсовцы оценили мою голову в 20 тысяч долларов”.

Низка свідків за фотознімками впізнали Кваснюка як одного з активістів Куликового поля. На початку 2014 року ця площа-сквер в історичному центрі Одеси була місцем акцій “Антимайдану”.

У суді як свідок допитувалася жінка, яка до 2007 року була з Кваснюком у цивільному шлюбі. Їй відомо, що зараз він перебуває на території Російської Федерації (був у Ростові, в Москві). Вона спочатку не знала, чому він туди поїхав, та коли побачила його виступи, то зрозуміла, що його погляди суперечать закону і він є противником держави Україна.

Суд встановив, що обвинувачений виїхав та постійно проживає на території Росії, ухиляється від кримінальної відповідальності та продовжує підтримувати дії країни-агресора. Тому його судили заочно. За сукупністю злочинів Кваснюку призначено покарання у вигляді 14 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. У засудженого конфіскують частину квартири.

Liked the article?
Help us be even more cool!