ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд обрав запобіжний захід третьому підозрюваному в нападі на журналістів "112 Україна"

04.09.2019, 11:50
Фото – CBN

Золочівський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід підозрюваному в нападі на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про незаконне масштабне вирубування лісів у регіоні. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

“Суд обрав запобіжний захід, як і клопотала прокуратура, у вигляді особистого зобов'язання”, – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу.

28 серпня поліція Харківщини затримала 49 ймовірних учасників конфлікту, унаслідок якого постраждала знімальна група “112 Україна”.

Згодом поліція повідомила одному з найбільш активних учасників нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна” про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України.

Ще двох учасників конфлікту затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171 та ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) Кримінального кодексу України.

Золочівський районний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту двом учасникам нападу на знімальну групу телеканалу “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!