ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд обмежив блогеру Мемедемінову час ознайомлення з матеріалами справи

17.04.2019, 11:06
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя обмежив до 23 квітня час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову, повідомляє Крим.Реалії.

Клопотання про обмеження в часі ознайомлення з матеріалами справи подала сторона обвинувачення. Слідчий просив обмежити Нарімана Мемедемінова в часі ознайомлення з матеріалами справи до 19 квітня.

Сторона захисту клопотала про перенесення засідання на 24 квітня у зв'язку із зайнятістю в процесі в російському Ростові-на-Дону. Клопотання захисту про перенесення засідання суддя відхилив і задовольнив клопотання слідчого, частково обмеживши час ознайомлення з матеріалами справи Наріману Мемедемінову до 23 квітня.

Російський Верховний суд Криму 10 квітня не задовольнив апеляційну скаргу захисту на продовження арешту громадському журналісту, блогеру Наріману Мемедемінову. Він перебуватиме в СІЗО до 16 травня.

Раніше повідомлялося, що в Республіканській клінічній лікарні ім. Семашка Наріману Мемедемінову провели операцію.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!