ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не дозволив Антоненку сидіти поруч з адвокатами

30.03.2021, 16:00
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Шевченківський райсуд Києва продовжив розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених – Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та Андрія Антоненка, повідомляє Укрінформ.

На цьому засіданні присутні представники сторони обвинувачення, самі Антоненко, Кузьменко і Дугарь, а також адвокати.

На початку засідання адвокат Антоненка подав до суду клопотання щодо того, щоб його підзахисному дозволили перебувати на час розгляду справи поруч зі своїми захисниками, а не в скляному боксі. Суддя, що головує, Оксана Голуб заявила, що судом відмовлено в задоволенні цього клопотання.

Після цього суд продовжив досліджувати письмові матеріали в справі, які раніше надав суду представник обвинувачення.

Минулого засідання суд дослідив низку відеозаписів, а також продовжив строком на два місяці запобіжні заходи для Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко і строк дії обов'язків для третьої обвинуваченої у справі, Яни Дугарь, також на два місяці – до 21 травня.

Нагадаємо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них скерували до суду.

4 січня оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецпідрозділу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві в справі про вбивство Шеремета.

Liked the article?
Help us be even more cool!