ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд наклав арешт на майно колишнього редактора газети "Запорізька Січ"

10.12.2012, 04:58

Колишнього редактора запорізької газети «Запорозька Січ», журналіста і письменника Костянтина Сушка, який у 2005-2007 роках перебував на посаді генерального директора Національного заповідника «Хортиця», звинувачують у корупції. Після примусового звільнення з колишнього керівника хочуть стягнути понад 70 тис. грн., і суд вже наклав арешт на майно журналіста. Про повідомляє запорізька газета «МИГ» та секретаріат Запорізької обласної організації НСЖУ.

За інформацією видання та запорізької спілки журналістів, Запорізька міжрайонна природоохоронна прокуратура подала позов про стягнення з Костянтина Сушка на користь заповідника понад 70 тис. грн.

Як повідомив Сушко «Телекритиці», його звинувачують у тому, що 3АО «Дніпробуд» ніби то отримало зайві гроші за виконання певних робіт на території заповідника.

«Прокуратура вимагає стягнути саме з мене 70 тис. 548 грн, які нібито були переплачені на рахунок «Дніпробуду». Хоча не я затверджував ці розцінки, а факт того, що ці кошти присвоїв, не встановлений. Більше того, після мого звільнення мій наступник на посаді гендиректора заповідника і керівник «Дніпробуду» підписали акт про те, що весь обсяг робіт виконано з урахуванням цих 70 тис. грн. Таким чином заповідник фактично визнав, що не має претензій до «Дніпробуду», - сказав Костянтин Сушко.

На думку журналіста, тиск на нього пов'язаний з його діяльністю на посаді директора заповідника, а також із тим, що він хотів опротестувати своє звільнення.

«Моє звільнення з посади директора заповідника пов'язане з тим, що моя діяльність не влаштовувала декого з високих чинів. Ми домоглись рішення про  отримання акту на користування землею. Крім того, я відмовився потурати незаконної приватизації приміщення контори ЦІМЕЖа, розташованого на заповідному острові Хортиця. Зусиллями багатьох недоброзичливців вдалося домогтися мого звільнення через Міністерство культури, яке я спробував опротестувати. Після цього проти мене порушили першу кримінальну справу, потім - ще дві», - сказав екс-директор заповідника.

Після того, як кримінальні справи були закриті, в хід, за словами Костянтина Сушка, пішли цивільні позови, зокрема - позов Запорізької міжрайонної природоохоронної прокуратури про стягнення на користь заповідника більш як 70 тис. грн.

За словами Костянтина Сушка, в 2010 році він виграв цю справу в Жовтневому районному суді м. Запоріжжя. Прокуратура направила скаргу в Апеляційний суд, але він знову вирішив справу на користь екс-директора заповідника. Тоді прокуратура звернулася до Верховного Суду, за його рішенням справу повернули на повторний розгляд до суду першої інстанції. Влітку 2012 року Жовтневий суд Запоріжжя в відсутність відповідача Костянтина Сушка виніс рішення про стягнення з нього всієї суми. З рішенням суду екс-керівника у встановлений законом строк не ознайомили. В листопаді Костянтин Іванович отримав з виконавчої служби повідомлення, що все його рухоме і нерухоме майно арештоване.

На разі запорізькі журналісти висловили своє обурення рішенням суду і закликали колег підтримати Костянтина Сушка правдивими публікаціями про це кричущий випадок. Водночас Запорізька обласна організація НСЖУ почала збір грошей для надання допомоги своєму колезі.

Як повідомив Костян Сушко «Телекритиці», він  за п'ять років судових розглядів відчуває себе страшно стомленим і налаштований виплатити всю оскаржувану суму.

«Дуже боляче, що несправедливість торжествує. Після всього зробленого з моєї ініціативи на острові Хортиця з мене ж стягують велику суму грошей. Стає огидно за тих, хто все це

скоїв», - сказав Сушко.

Liked the article?
Help us be even more cool!