ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд наказав Twitter передати Ілону Маску дані аудиту користувачів за 2021 рік – Guardian

26.08.2022, 10:16
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Ілон Маск може отримати доступ до даних Twitter, які використовувалися під час аудиту активних користувачів у 2021 році. Проте запит щодо іншої інформації, через яку мільярдер хоче розірвати угоду про купівлю компанії на суму 44 мільярди доларів, було відхилено як "абсурдно широкий". Як передає The Guardian, про це заявив у четвер суд.

Twitter повинен передати Маску дані з 9 тисяч облікових записів, які проаналізувала компанія в четвертому кварталі в межах оцінювання кількості спам-акаунтів.

У Twitter заявили, що таких даних не існує і збирати їх буде обтяжливо. Суддя Кетлін Маккормік дала компанії два тижні на підготовку даних.

Маск стверджував, що компанія ошукала його, спотворивши кількість реальних користувачів у своїх фінансових звітах, на які він покладався, щоб зробити свою пропозицію про поглинання, і він хотів, щоб ці дані було підтверджено. 

"Ми з нетерпінням чекаємо перегляду даних, які Twitter приховував протягом багатьох місяців", – сказав Алекс Спіро, адвокат Маска, у заяві, надісланій електронною поштою.

Twitter відмовився від коментарів.

П'ятиденне засідання суду було призначене на 17 жовтня.

Суддя Маккормік також відхилила багато інших вимог Маска щодо даних.

"Запити щодо даних відповідачів є абсурдно широкими. Читайте буквально, запит документів відповідачів вимагатиме від позивача надати трильйони за трильйонами даних", – написала вона.

Маск, найбагатша людина у світі, заявив, що хоче перевірити точність аудиту Twitter, оскільки вважає, що компанія шахрайським шляхом викривила інформацію про те, що лише 5% її акаунтів були спамом. Він хоче, щоб Маккормік ухвалила рішення, що він може відмовитися від угоди.

Twitter же хоче, щоб Маккормік змусила Маска закрити угоду за погодженою ціною 54,20 долара за акцію. Акції ненадовго зросли приблизно на 1% після рішення суду.

На судовому засіданні в середу Twitter заявив, що фокус Маска на спамі був "юридично нерелевантним", оскільки компанія описала кількість спаму в нормативних документах як оцінку, а не репрезентативні дані. Компанія також зазначила, що реальний рівень спаму може бути вищим.

Liked the article?
Help us be even more cool!