ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд надав слідчим доступ до банківської скриньки Шеремета

23.08.2016, 10:40

Печерський районний суд Києва дав дозвіл надати слідчим доступ до банківської скриньки журналіста Павла Шеремета, який загинув унаслідок вибуху авто 20 липня. Про це йдеться в постанові суду від 2 серпня, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України Чепіги А.В., узгоджене заступником начальника відділу Генеральної прокуратури України Шевченком А.Г. про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити”, - йдеться в постанові суду.

Як зазначено у постанові, слідчим надається право тимчасового доступу до речей і документів, які містять таємницю, що охороняється законом, і зберігаються в Київському відділенні №39 АТ “Сбербанк Росії” за адресою: м.Київ, вул.Івана Мазепи, 10, з метою їх вилучення.

Також посадовим особам банку наказано надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в постанові особі і надати йому можливість вилучити зазначені в постанові документи в копіях.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олени Притули, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П.Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео записи камернаблюденія, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому на наступний день їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

15 серпня у Нацполіції повідомили, що інформація про те, що нібито заступник керівника Нацполіції Вадим Троян організовував стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою, не підтвердилася.

Liked the article?
Help us be even more cool!