ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд надав охорону журналісту "Нового Візиту" на час судових слухань

31.10.2018, 11:10
Фото - "Новий Візит"

29 жовтня Генічеський районний суд Херсонської області ухвалив рішення надати журналісту місцевого інтернет-видання “Новый Візит” Геннадію Осьмаку та членам його родини особисту охорону на час слухання справи про напад на нього. Про це повідомляється на сайті “Нового Візиту”.

Таке рішення суд ухвалив, задовольнивши клопотання журналіста, який просив забезпечити йому, членам сім'ї і близьким родичам, які можуть бути присутніми на судових засіданнях, заходи безпеки до, під час і після судових засідань через погрози на його адресу.

Як пише видання, обвинувачені в нападі на журналіста ображали, здійснювали тиск і погрожували 22 жовтня, після закінчення попереднього судового засідання. Після цього Геннадій Осьмак звернувся до суду з відповідним клопотанням, оскільки вважає погрози реальними.

29 жовтня відбулося закрите судове засідання, на якому було розглянуто клопотання журналіста. Вислухавши потерпілого і сторону обвинувачення, суддя постановила задовольнити клопотання і забезпечити Геннадія Осьмакя, членів сім'ї і близьких родичів заходами безпеки у вигляді особистої охорони в період судових засідань у цьому кримінальному провадженні в Генічеському райсуді за 30 хвилин до їх початку і 30 хвилин після завершення.

Здійснення заходів безпеки потерпілому журналісту покладено на Генічеський відділ поліції ГУНП.

Наступне засідання відбудеться 29 листопада 2018 року.

На розгляді суду перебуває кримінальне провадження за ст. 171 ч.3 ККУ ("Перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів"). У правопорушенні звинувачуються троє жителів селища Новоолексіївка, які під час акції протесту нелегальних таксистів біля Генічеської райдержадміністрацією напали на Геннадія Осьмака.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року у Генічеську Херсонської області нелегальні таксисти напали на редактора місцевого інтернет-видання “Новий Візит” Геннадія Осьмака. Журналісту погрожували, ображали, намагалися вирвати і розбити телефон, а також порвали куртку.

У коментарі ІМІ Геннадій Осьмак повідомив, що за фактом інциденту подав до поліції заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України ("Перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів").

Liked the article?
Help us be even more cool!