ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував обвинуваченого в поширенні пропагандистської листівки в "Однокласниках"

06.01.2022, 12:00
Фото - skolko-poluchaet.ru
Фото - skolko-poluchaet.ru

Роменський міськрайонний суд Сумщини оштрафував обвинуваченого у розповсюдженні пропагандистської листівки в соцмережі на суму 4250 гривень.

Про це 5 січня повідомили на сайті Роменського міськрайонного суду.

Чоловіки визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 109 КК України (Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Також він повинен сплатити витрати за судову експертизу вартістю 6537 гривень. 

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів.

Як повідомляє Суспільне, відповідно до матеріалів справи, у травні 2020 року у соціальній мережі “Однокласники” чоловік вподобав та поділився публікацією - агітаційною листівкою з зображеннями радянських Герба, зірки з серпом і молотом. На ній був напис “Один народ”. Над зіркою — три сучасні прапори Російської Федерації, України та Республіки Білорусь. У результаті її переглянули 66 людей та одна — поставила відмітку “подобається”, йдеться у документі.

Обвинувачений свою вину визнав. Суду пояснив, що закликати когось до таких дій не мав наміру. Чи саме він лайкнув ту картинку чи ні, - не пам'ятає, зазначається в ухвалі суду.

Обвинуваченому - 56 років, він є мешканцем с. Плавинище Роменського району, учасник бойових дій, нагороджений державними нагородами. Його син є ветераном війни. Чоловік раніше не був судимим, має на утриманні матір та дружину, яка перебуває на пенсії.

Liked the article?
Help us be even more cool!