ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Москви не прийняв лист Міноборони про Сущенка, написаний українською

26.01.2017, 12:07

Адвокат українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що Лефортовський райсуд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління. Про це він розповів Укрінформу.

“Документ від ГУР МОУ, в якому чітко сказано, що Роман Сущенко не є їх співробітником, суд сьогодні не прийняв, мотивуючи тим, що документ українською мовою. Нагадаю, що у випадку з Савченко ситуація була з точністю навпаки - не приймали через те, що документ не українською”, - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що слідчий, який веде справу, взяв цей документ до розгляду.

Раніше адвокат протестував у зв'язку з тим, що йому відмовили в залученні своїх експертів при проведенні призначених експертиз.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт журналісту Укрінформу Роману Сущенку до 30 квітня.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

15 грудня 2016 року Московський міський суд (Росія) визнав законним продовження арешту журналісту інформагентства “Укрінформ” Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!