ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд М’янми відхилив апеляцію журналістів Reuters, засуджених до семи років в'язниці

11.01.2019, 14:00
Фото - AFP

Суд М'янми відхилив апеляцію двох журналістів Reuters Ва Лона і Кяу Су Оо, яких у 2018 році засудили до семи років в'язниці, визнавши винними в порушенні державної таємниці, повідомляє ВВС.

Суддя Аунг Наїнг, який розглядав апеляційну скаргу журналістів, вирішив що вони отримали цілком справедливе покарання. За його словами, сторона захисту так і не навела переконливих доказів, які б довели їхню невинуватість.

32-річний Ва Лон і 28-річний Кяу Су Оо збирали докази для матеріалу про вчинену військовими страту 10 жителів селища Інн Дін, що на півночі країни.

Під час розслідування журналісти натрапили на двох поліцейських, які запропонували журналістам цікаві для них документи, проте відразу після їх передання правоохоронці арештували репортерів. Згодом їхні дії кваліфікували як порушення державної таємниці.

Самі журналісти Reuters кажуть, що їх підставили.

Згодом влада розпочала власне розслідування вбивств у селищі Інн Дін і підтвердила, що різанина дійсно мала місце. Всіх, хто брав у ній участь, обіцяли покарати.

Шеф-редактор Reuters Стівен Адлер назвав вирок суду черговою несправедливістю щодо Ва Лона і Кяу Су Оо. “Журналістика - це не злочин”, - заявив він.

Тепер журналісти можуть подати апеляцію до Верховного суду М'янми.

Liked the article?
Help us be even more cool!