ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Кривого Рогу повідомив про порушення принципу невинуватості особи каналом “Україна”

08.04.2019, 11:00

Прес-служба Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу повідомила про порушення принципу невинуватості особи журналістами телеканалу “Україна” в сюжеті “Банківська банда”. Про це йдеться в заяві суду.

Згідно з повідомленням, сюжет вийшов в ефірі програми “Гучна справа” 20 березня 2010 року, у ньому йшлося про деталі кримінального провадження, яке зараз розглядається судом.

У кримінальному провадженні, про яке розповідалося в журналістському матеріалі, п’ять осіб підозрюються у вчиненні численних шахрайських дій, пов’язаних з наданням кредиту.

“Проте під час такого журналістського розслідування дві потерпілі особи за вказаною кримінальною справою деталізовано зображують події та факти злочинних діянь, які були вчиненні стосовно них. Водночас прес-служба суду звертає увагу на те, що ці потерпілі ще не були допитані в суді, а продемонстровані у відеосюжеті події та факти злочинних діянь ще не були предметом судового розгляду та без дозволу суду були висвітлені широкому загалу глядачів”, – йдеться в заяві.

Прес-служба суду закликала представників ЗМІ утриматися від поширення інформації, що “порушує принцип невинуватості особи та підміняє собою вирок суду”.

Також у заяві йдеться про те, що в сюжеті використані коментарі слідчого СУ ГУНП у Дніпропетровській області на ім’я Віктор, зображення його приховано, а голос змінено. Чоловік розкритикував рішення суду про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю одним з обвинувачених.

“Такі дії правоохоронних органів містять ознаки тиску на суд. У зв’язку із цим колегія суддів змушена направити офіційне повідомлення про втручання у здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України”, – повідомила прес-служба Жовтневого районного суду Кривого Рогу.

Liked the article?
Help us be even more cool!