ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Італії почне розгляд справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві журналіста, 6 липня

18.05.2018, 11:21
Віталій Марків

Український військовий Віталій Марків, якого підозрюють у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі три роки тому на Донбасі, постане перед судом Італії 6 липня цього року. Таке рішення суд ухвалив 17 травня на попередньому засіданні суду в Павії, повідомив Радіо Свобода адвокат гвардійця Раффаелле Делла Валле.

Прокуратура вже завершила розслідування справи Марківа. Судовий процес проходитиме в суді міста Ассізі.

За повідомленням місцевої преси, потерпілою стороною на процесі виступатимуть родина загиблого журналіста і Національна федерація італійської преси (FNSI).

17 травня на засіданні був присутній мер Павії Массимо Депаолі, щоб засвідчити близькість місцевої влади до родини фотографа.

Боєць Національної гвардії України Віталій Марків, який майже рік перебуває під вартою у в’язниці Мілана, не з’явився на вчорашнє засідання.

Нагадаємо, 29-річного солдата Віталія Марківа з подвійним громадянством України й Італії арештували 30 червня 2017 року в Болоньї за підозрою в умисному убивстві італійського фотографа на Донбасі 24 травня 2014 року.

У листопаді 2017 року суд відмовився змінити Віталію Марківу запобіжний захід і відпустити його під домашній арешт через небезпеку втечі з країни.

Генпрокуратура України і Міністерство внутрішніх справ заперечують причетність українського бійця до вбивства італійського фотографа.

Італійська прокуратура досі відмовлялася від співпраці з українською стороною, зокрема щодо створення спільної слідчої групи і виїзду на місце події біля Слов’янська Донецької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!