ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Генічеська зобов’язав поліцію відкрити справу через відмову в доступі журналісту

29.03.2021, 12:00
Фото – network
Фото – network

Журналіст “Стоп корупції” Михайло Новосельцев через суд домігся внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань через відмову в наданні інформації.

Про це повідомляє “Новий Візит” з посиланням на ухвалу слідчого судді Генічеського райсуду від 25 лютого.

Як пише видання, 3 лютого Михайло Новосельцев, виконуючи редакційне завдання, прибув до відділу Держгеокадастру в Генічеському районі та звернувся до в.о. начальника відділу Держгеокадастру Генічеського району Афанасієвської С. В. з вимогою ознайомитися з проєктом землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги вздовж Азовського моря на території Щасливцевської та Стрілківської сільрад.

Проте, йдеться в ухвалі суду, незважаючи на надання журналістського посвідчення, попередження про кримінальну відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, посадовиця незаконно відмовила в доступі журналіста до інформації. Журналіст подав заяву про злочин до Генічеського відділу поліції.

Однак слідчий відділ не вніс вказану заяву до ЄРДР, а начальниця СВ Генічеського відділу поліції повідомила журналісту, що слідчі не вбачають ознак кримінального правопорушення. Сторону поліції підтримали й у прокуратурі.

Тоді Михайло Новосельцев звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність органу досудового розслідування Генічеського ВП ГУНП у Херсонській області.

Під час розгляду скарги суд встановив, що орган досудового розслідування формально провів перевірку та не вніс відомостей про злочин до ЄРДР. Тому слідчий суддя ухвалив скаргу журналіста Михайла Новосельцева задовольнити, зобов’язати службових осіб СВ Генічеського ВП ГУНП внести заяву Новосельцева про скоєння злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!