ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Еквадору відхилив позов Ассанжа

30.10.2018, 10:33
Фото - dw.com

Суд Еквадору 29 жовтня відхилив позов засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який поскаржився на нові правила проживання в посольстві Еквадору в Лондоні, повідомляє DW.

Суд вважає, що еквадорський МЗС має право визначати умови проживання Ассанжа. Адвокати засновника WikiLeaks збираються оскаржити це рішення.

Ассанж скаржився на нові правила, згідно з якими він, зокрема, повинен сам оплачувати рахунки за медичні послуги і телефонні дзвінки, а також ретельніше прибирати за своїм котом. Правила також свідчать, що всі, хто хоче побачитися з Ассанжем, у тому числі і його адвокати, повинні розкривати дані про свої облікові записи в соцмережах, а також серійні номери смартфонів і планшетів.

Джуліан Ассанж під час засідання телефоном заявив, що ці норми можуть бути знаком того, що Еквадор хоче видворити його з посольства. За словами Ассанжа, президент країни Ленін Морено вже визначився з тим, щоб більше не давати йому притулку, і поки просто не випустив офіційного документа з цього приводу.

“Якщо містер Ассанж хоче залишитися і дотримуватися правил... то він може залишатися в посольстві так довго, як захоче”, - сказав прокурор Ініго Сальвадор. Він додав, що проживання Ассанжа вже обійшлося Еквадору в 6 млн доларів, повідомляє Reuters.

Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні 2012 року, тоді він переховувався від екстрадиції до Швеції за звинуваченням у зґвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великобританії і наступне видавання владі США - там йому може загрожувати тюремний термін за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Президент Еквадору Ленін Морено в липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж покинув посольство. Про нові правила проживання в посольстві для Ассанжа стало відомо в середині жовтня цього року.

Liked the article?
Help us be even more cool!