ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дозволив Крисіну брати участь у засіданнях через відеозв’язок

01.06.2018, 10:30
Фото - Вікторія Рощина/Громадське

31 травня Дарницький райсуд Києва задовольнив клопотання Юрія Крисіна, якого обвинувачують у причетності до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія, щодо участі в судовому процесі в режимі відеоконференції, повідомляє Громадське.

Суддя Любов Леонтюк пояснила, що таке звернення є конституційним правом обвинуваченого.

На засіданні з'явився лише один захисник Юрія Крисіна - Ігор Василенко, інші письмово проінформували суд про причини неявки, а саме участь в інших судових засіданнях.

Також сторона обвинувачення просила про продовження терміну тримання під вартою другого обвинуваченого Сергія Чемеса, посилаючись на ризик втечі чоловіка та переховування від суду.

Суд задовольнив клопотання, продовживши арешт Сергія Чемеса до 26 липня.

29 травня обвинувачений Крисін вдруге відмовився прибути до суду.

Нагадаємо, 29 березня Дарницький райсуд Києва заарештував Юрія Крисіна на два місяці, до 29 травня.

Обвинувачуваними у цій справі проходять двоє осіб - Юрій Крисін та Сергій Чемес. Юрію Крисіну інкримінують 4 злочини передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою  групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство, вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій).

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року, поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема справи про напад на автозаправну станцію “Народна АЗС” у Києві в районі аеропорту Жуляни 5 травня 2016 року.

15 березня Крисін не з'явився на суд через “можливу загрозу своєму життю”, суд задовольнив клопотання адвокатів щодо взяття Крисіна під охорону.

Liked the article?
Help us be even more cool!