ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дав активісту "Дорожнього контролю" умовний термін за вимагання хабара у поліцейських

22.06.2016, 11:08

21 червня Комунарський райсуд м. Запоріжжя визнав винним у вимаганні (ч. 1 ст. 189 КК України) учасника громадської організації “Дорожній контроль” К. (Віталія Косенка - ред.) та призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю один рік. Про це повідомляється на сайті прокуратури Запорізької області.

Прокуратура Запорізької області з таким “м’яким вироком не згодна”, у зв’язку з чим планується оскаржити вирок у цій частині в апеляційному порядку.

“За результатами судового розгляду було встановлено, що К. домовився з громадянином, що в разі виникнення проблеми на шляху - зупинення співробітниками поліції його автомобіля -  цей громадянин  заплатить гроші співробітникам поліції за непритягнення до адміністративної відповідальності. Одночасно цей громадянин повинен робити відеозйомку, фіксувати дії співробітників поліції та  в подальшому передати зроблений відеозапис К”, - розповів прокурор відділу прокуратури Запорізької області Сергій Пранов.

Отримавши цей відеозапис, К. висунув поліцейським вимогу передати йому 6000 доларів США, погрожуючи при цьому викласти відеоролик в мережу Інтернет. Як зазначає прокуратура, активіста було затримано під час передачі частини грошей у сумі 1500 доларів США.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня у Запоріжжі співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали активіста громадського об’єднання “Дорожній контроль” Віталія Косенка, який вимагав хабар у поліцейських. Активіст вимагав шість тисяч євро за компрометуючі матеріали за участю правоохоронців, відзняті ним. Затримано активіста під час отримання від поліцейських частини хабара у розмірі 1,5 тисячі доларів США.

Водночас на сайті “Дорожнього контролю” заявили про планомірне знищення громадського руху.

Прокуратура Запорізької області оприлюднила відео матеріалів кримінального провадження щодо активіста “Дорожнього контролю” Віталія Косенка, де той нібито вимагає хабара у співробітників дорожньо-патрульної служби.

Прокурор Запорізької області Олександр Шацький повідомив, що співробітники ДПС не були впевнені, що після передачі здирникові грошей, відео не буде оприлюднене, тому прийшли з повинною в СБУ. Проти Косенка порушено кримінальну справу за ст. 189. ч. 1 Кримінального кодексу України - вимагання.

27 січня суддя Орджонікідзевскього районного суду оголосив активісту “Дорожнього контролю” Віталію Косенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем проживання у Херсоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!