ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Черкас виправдав правоохоронця, обвинуваченого у побитті журналіста

12.12.2016, 13:24

Соснівський суд Черкас виправдав правоохоронця Петра Паливоду, обвинуваченого у побитті журналіста газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова на акції протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року. Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 12 грудня, повідомляє Прочерк.

Видання нагадує, що Петро Паливода на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону. Сторона обвинувачення просила у суду покарання для правоохоронця у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.

Журналіст Ігор Єфімов зазначив, що обурений таким рішенням суду, але не здивований.

“Виходить, що майже три роки прокуратура займалася розслідуванням, і, по факту, роки пройшли дарма. Хоча, з іншого боку, я не здивований результатами, бо вже тоді, на першому засіданні суду було зрозуміло, що розслідування проводили не найкращим чином. Звичайно, я обурений ситуацією, яка склалася. Я витратив стільки свого часу. Ходив на всі виклики прокуратури, проводив впізнання, а по факту справедливості, як такої, немає”, – зазначив ігор Єфімов.

Перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко зауважив, що вся професійна спільнота також обурена таким рішенням суду. За його словами, таке рішення демонструє іншим, що журналістів можна безкарно кривдити. Він вважає, що до подібних рішень судів слід більше привертати увагу через публічність.

Журналіст Ігор Єфімов має намір оскаржити дане рішення суду.

Як повідомляв ІМІ, 20 лютого 2014 року в Черкасах, під час штурму “Беркутом” черкащан на блок-пості біля дамби, беркутівці побили фотографа газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова та розбили йому голову. Журналіст був у жилеті “Преса”, із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

На фото - Ігор Єфімов, якому розбили голову

Liked the article?
Help us be even more cool!