ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Субота плюс” програла суд власнику “Хортиці” - має сплатити 30 тис грн за статтю і пост у Facebook

24.10.2014, 11:04

22 жовтня Жовтневий суд Запоріжжя задовольнив всі вимоги позивача власника ТМ “Хортиця” Євгена Черняка до газети “Субота плюс”, змінивши тільки суму компенсації зі 120 тис грн на 30 тис грн. Про це регіональному представнику ІМІ повідомив головний редактор щотижневика «Субота плюс» Богдан Василенко.

Так, причиною судового позову стала фраза зі статті «Запорожье борется за единую Украину: «То ли журналист, то ли черный пиарщик по найму, он некоторое время работал с «водочным бароном» Евгением Черняком и помогал ему в 2010 году в информационной войне со «смотрящим» Евгением Анисимовым».

За рішенням суду, інформація, розміщена в газеті, зокрема, інформація про те, що «Артем Тимченко якийсь час працював з Євгеном Олександровичем Черняком і допомагав останньому в інформаційній війні зі «смотрящим» Євгеном Анісімовим» визнана недостовірною.

Суд постановив опублікувати спростування в найближчому номері газети після вступу рішення в силу, а також визнав недостовірною, та такою, що порочить честь та гідність Євгена Черняка інформацію, розміщену і на власній сторінці головного редактора Богдана Василенка у Facebook про дані щодо цієї співпраці позивача та Артема Тимченка. Крім того, суду заборонив в будь-якому вигляді розповсюджувати інформацію про це в майбутньому.

Як повідомив ІМІ Богдан Василенко, видання подаватиме апеляцію та боротиметься за свою правоту.

“Маючи великий досвід в профільних судових розглядах, я це рішення сприймаю як судове свавілля: вимоги пана Черняка задоволені аж до коми. Забавний збіг: цей же суддя свого часу вже присуджував нашому виданню виплату за позовом, як дві краплі води схожого на нинішній від Євгена Черняка. Тільки тоді позов був поданий ще діючим «смотрящим» Євгеном Анісімовим. До речі, згодом касаційна інстанція те рішення скасувала. Але виплачені 30 тисяч гривень досі ніхто не повернув”, - сказав Василенко.

Як повідомляв ІМІ, власник ТМ «Хортиця» Євген Черняк вимагав від газети «Субота плюс»  120 тисяч гривень моральної шкоди за, на його думку, негативну і недостовірну інформацію про його спільну діяльність з головним редактором газети «Іскра» Артемом Тимченко.

Також Черняк вимагав визнати інформацію недостовірною, такою, що порочить його честь, гідність і ділову репутацію, зобов'язати тижневик спростувати цю інформацію на першій сторінці тижневика, заборонити засновникам поширювати будь-яким способом інформацію, що «Артем Тимченко якийсь час працював з Євгеном Олександровичем Черняком і допомагав останньому в інформаційній війні зі "смотрящим" Євгеном Анісімовим».

Liked the article?
Help us be even more cool!