ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стріляв у бійця ЗСУ за спілкування українською: командиру підрозділу Росгвардії повідомили про підозру

12.06.2023, 16:41
Фото – Офіс генпрокурора
Фото – Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику групи з роботи з особовим складом військової частини 5389 376-го окремого батальйону оперативного призначення росгвардії за фактом жорстокого поводження з військовополоненими, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, на початку квітня 2022 року в одному з населених пунктів тимчасово окупованої Запорізької області підозрюваний імітував розстріл полоненого військовослужбовця Збройних сил України через спілкування українською мовою.

"Унаслідок цього український військовий отримав дотичне вогнепальне кульове поранення ноги. Підозрюваний діяв умисно та достовірно знав, що він є учасником збройного конфлікту та діє в умовах агресії рф проти України. А його дії суперечать положенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року", – наголосили в Офісі генпрокурора.

Там додали, що надалі для залякування інших українських військовополонених він вимагав спілкуватися з ним лише російською. У разі невиконання цієї вказівки погрожував гіршим ставленням до українськомовних військовополонених, зокрема розстрілом.

Як повідомляв ІМІ, у тимчасово окупованому Маріуполі російські військові зі зброєю приходять до дітей у школи на так звані “уроки мужності” й навчають їх ненависті до України.

Liked the article?
Help us be even more cool!