ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стріляний: У неправовій державі наклепом є правда без команди

24.09.2012, 05:22
У неправовій державі наклеп за командою є правдою, правда без команди — наклепом. Таку думку висловив оглядач тижневика "Коментарі" Анатолій Стріляний.
 
Журналіст пише, що не було випадку, щоб закону про наклеп у пресі вимагало суспільство, прості громадяни. Натомість про нього завжди клопоталися й клопочуться тільки "сильні світу цього, тільки особи, схильні до правопорушень в особливо великих, як кажуть, розмірах".
 
"Досвід усіх часів і народів засвідчує, що наявність або відсутність закону про наклеп у пресі не має жодного значення там, де панує не вила права, а право сили. У такій державі журналіст не може захистити себе за допомогою закону, якщо на нього обрушилася влада. У свою чергу, у такій державі не може захистити себе й оббріхана людина, якщо це зроблено на замолення влади. У неправовій державі наклеп за командою є правдою, правда без команди є наклепом" — вважає Стріляний.
 
Журналіст наводить приклад московського мера Лужкова, який подава до суду на кожного журналіста, який сказав щось, що йому не до вподоби. "Ним було подано сотні позовів. Московські суди задовольняли їх усі. Але вартувало втратити владу — і перший же позов (до ТБ) було відхилено".
 
На думку Анатолія Стріляного, прийняттям закону про наклеп депутати Верховної Ради хотіли зайвий раз показати, як вони ставляться до журналістів: "Недобре ставляться. Не люблять вони нас".
Liked the article?
Help us be even more cool!