ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Страхування журналістів: приймаються заявки від медійників, що їдуть до зони бойових дій

Фото – Savelife.in.ua
Фото – Savelife.in.ua

Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ) приймає заявки журналістів на страхування в разі відрядження до зони бойових дій.

Фонд є ініціативою шести громадських організацій: Фундації “Суспільність”, Асоціації незалежних регіональних видавців України, ІМІ (Інституту масової інформації), “Детектора медіа”, Центру демократії та верховенства права та Інституту розвитку регіональної преси.

Отримати страхування можуть фіксери, журналісти, відеооператори, редактори, фотографи незалежних українських медіа, які скеровуються в офіційне відрядження до зон бойових дій, на звільнені території, прикордонні території з Росією та Білоруссю, прифронтові території, мають засоби захисту. 

Пріоритети віддаються тим, хто пройшов безпекові тренінги та курси домедичної допомоги.

Строк відрядження – від 1 до 20 днів на одного журналіста та відеооператора / редактора / фотографа, що є членами однієї команди, яка їде у відрядження.

Кожну заявку розглядає незалежний орган проєкту (Координаційна рада МФСЖ), який і ухвалює рішення про страхування чи відхилення заявки. 

Подати заявку можна тут. У разі позитивного рішення координатори фонду зв’яжуться з кандидатами.

Заявку треба подати не пізніше ніж за 36 годин до відрядження.

Проєкт реалізовує Асоціація “Незалежні регіональні видавці України” за фінансової підтримки ECPMF в межах проєкту “Voices of Ukraine”.

Як повідомляв ІМІ, Міжнародний фонд страхування журналістів створили навесні 2022 року шість громадських організацій: Фундація “Суспільність”, Асоціація “Незалежні регіональні видавці України”, Інститут масової інформації, “Детектор медіа”, Центр демократії та верховенства права та Інститут розвитку регіональної преси. Застрахуватися можуть представники незалежних медіа, які вирушають до зони бойових дій, на окуповані території та на звільнені території (протягом одного місяця після звільнення).

Страхове покриття – до 100 000 доларів США на відшкодування медичних витрат у разі ушкодження. В разі загибелі журналіста родина отримує 100 000 доларів США.

Liked the article?
Help us be even more cool!