ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

StopFake повідомляє про блокування сайту в Криму

13.12.2016, 11:36

Доступ до сайту проекту StopFake заблокований на території окупованого Росією Криму. Про це 12 грудня Крим.Реалії розповіла співзасновниця проекту StopFake Марго Гонтар.

Тим часом команда фіксує 3% заходів користувачів з території півострова, ще 157 учасників групи проекту в Фейсбук з Криму.

За словами Гонтар, команда проводила опитування серед користувачів інтернету на території Росії, звідки також прийшли суперечливі дані.

“І ось, наприклад, ми дізналися, що з деяких точок Москви нас не бачать, але з інших місць в тій же Москві на нас можна зайти. У всіх, хто не міг перейти на сайт, з'явилося повідомлення від Роскомнагляду про те, що цей сайт не рекомендований”, - розповіла Гонтар.

Сайт для перевірки фактів Stopfake.org був запущений 2 березня 2014 року. Ініціаторами його створення виступили викладачі, випускники та студенти Могилянської школи журналістики та програми для журналістів і редакторів Digital Future of Journalism. Метою проекту є перевірка і спростування перекрученої інформації і пропаганди про те, що відбувається в Україні, яка поширюється в ЗМІ. Проект StopFake.org не пов'язаний і не підтримується фінансово урядовими організаціями України.

Згідно з даними першої заступниці міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар, на території Криму блокується доступ до 60 українських сайтів.

Liked the article?
Help us be even more cool!