ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Стоп цензурі!" вимагає швидко розслідувати замах на Мацуку

01.08.2011, 05:54

Представники руху "Стоп цензурі!" занепокоєні замахом на  життя журналіста інтернет-видання "Новости Донбасса" Олексія Мацуки і вимагають правоохоронні органи швидкого розслідування цієї справи. 

 
Заява
 
Ми, представники Руху "Стоп цензура!" висловлюємо серйозне занепокоєння з приводу замаху на життя свого колеги редактора інтернет-видання "Новости Донбасса" Олексія Мацуки. 31 серпня двері в його квартиру були забарикадовані та підпалені. Життя журналіста врятувала випадкова відсутність вдома. Зловмисники залишили біля дверей траурний вінок із знущальним написом. 
 
Сам Олексій Мацука пов'язує ці події з професійною діяльністю. Для таких підозр є достатньо підстав, оскільки  Олексій є автором багатьох резонансних репортажів, які викривають корупційні діяння серед керівництва Донецька та області.
 
Ми також вбачаємо в цих подіях можливу помсту за його журналістську діяльність. Це нагадує 2000-2004 роки, коли декілька наших колег були вбиті або суттєво постраждали через їхню професійну діяльність.  Ці часи не мають повернутися!
 
Ми звертаємося до Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, Голови Служби Безпеки України Валерія Хорошковського та правоохоронних органів Донецька. Розслідування підпалу квартири Олексія Мацуки має бути швидким та прозорим, винуватці мають бути знайдені і  постати перед судом. 
 
Ми також вимагаємо захистити нашого колегу від повторних спроб замаху.
 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»
 
Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.
 
Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.
Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.
Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128
Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship
 
 
Контактна особа:
Артем Соколенко,
координатор прес-центру
Громадського руху «Стоп цензурі!»
050 440 46 08,
 
 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!