ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стець пообіцяв нагадати Кабміну про виділення коштів телеканалу ATR

12.10.2016, 14:26

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець неприйнятним можливий переїзд кримськотатарського телеканалу ATR в Литву і має намір підняти питання про виконання рішення Кабінету Міністрів про виділення каналу коштів на наступному засіданні уряду. Про це Стець сказав на брифінгу 12 жовтня у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Питання, яке зависло в повітрі, через повідомлення про те, що фінансування або ті кошти, які ми, як Кабінет Міністрів повинні були б виділити телеканалу ATR, не виділені досі і є загрози того, що тому телеканал буде змушений виїхати працювати в одну з балтійських країн - Литви - це є неприйнятним”, - сказав міністр.

За його словами, рішення Кабміну не змінилося і рішення про виділення коштів для підтримки роботи каналу має бути виконано.

“Ми повинні дати кошти ATR, якщо у когось з моїх колег виникають питання про проблеми, пов'язані з юридичною термінологією, маються на увазі колеги, які є міністрами, то я хочу почути їх публічну позицію. Вони повинні озвучити, наприклад, я маю на увазі, міністра фінансів пана Данилюка. Він повинен озвучити, де є можливі проблеми в рішеннях Кабміну, які можливо мають юридичні колізії”, - заявив Стець.

Він додав, що в разі наявності юридичних проблем у вирішенні уряду про виділення коштів телеканалу повинен бути знайдений вихід з даної ситуації і засоби видані ATR.

Стець попросив міністра юстиції Павла Петренка допомогти з вирішенням можливих юридичних проблем з виконанням рішення про виділення коштів ATR.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці лютого 2016 року кримськотатарський телеканал ATR попросив фінансової допомоги.

Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаев заявив, що причиною припинення мовлення телеканалу можуть стати фінансові проблеми, оскільки за рік держава не зробила нічого для того, щоб зберегти кримськотатарський канал на материковій Україні.

10 березня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики забезпечити погашення 5 мільйонів гривень заборгованості телеканалу АТR перед шведською компанією SES ASTRA AB (супутник Astra A4).

22 квітня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR. Згідно з постановою, фінансована підтримка надається на оплату послуг супутникового зв’язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилися з лютого 2014 року, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

10 жовтня на телеканалі ATR заявили про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

Liked the article?
Help us be even more cool!