ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Став місцевим ідеологом окупантів: ДБР знайшло докази зради колаборанта з команди Сальдо

16.01.2023, 15:00
Фото – bihus.info
Фото – bihus.info

Правоохоронці під час обшуків виявили документи, що доводять факт вчинення державної зради колишнім заступником міського голови Херсона.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Працівники ДБР разом з Херсонською обласною прокуратурою під час обшуків знайшли документи, що стануть неспростовними доказами в суді проти ексзаступника міського голови Херсона, який перейшов на бік ворога", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення російських військ чоловік обійняв псевдопосаду "заступника військово-цивільної адміністрації області" в незаконно створеному окупаційному органі на чолі з колаборантом Володимиром Сальдо.

Встановлено, що зловмисник став місцевим ідеологом російських окупантів і регулярно звітував перед кураторами за виконану роботу.

Під час слідчих дій за місцями його проживання та роботи ДБР виявило довідку, де посадовець бідкається щодо засилля патріотично налаштованих українців серед посадовців Херсонської області. Він також звітує про "звільнення" та "прийняття на роботу" людей, створення загарбницької пенсійної системи, виплати грошей й організацію роботи пошти – "крепкий оккупационный хозяйственник".

Також правоохоронці вилучили документи щодо організації пропагандистських заходів, сценарії урочистостей до дня перемоги та дня Росії, російську символіку, георгіївські стрічки і радянські символи.

Колишній посадовець у своїх зверненнях постійно дякував російській федерації за "визволення" й агітував своїх земляків до участі у фейковому референдумі.

Розв'язується питання про заочне повідомлення зловмиснику про підозру й оголошення в розшук.

ДБР встановило, що чоловік працював на росіян разом з іще одним колишнім заступником мера Херсона, який брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством. Його вже затримали співробітники ДБР, нині він у слідчому ізоляторі.

За даними видання "Мост", йдеться про Сергія Черевка. Черевко був заступником мера Херсона і після захоплення міста 2022 року пішов працювати в окупаційну адміністрацію. В окупаційній адміністрації Сергій Черевко зайняв звичну для себе позицію "заступника" Володимира Сальдо.

Liked the article?
Help us be even more cool!