ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стартував міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика

10.11.2020, 10:21

9 листопада розпочався ХХІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки.

Для учасників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти цьогорічний конкурс проходитиме в чотири етапи: шкільний, районний / міський, обласний та підсумковий.

Студенти закладів вищої освіти братимуть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах. Для курсантів закладів вищої військової освіти Збройних сил України і військових ліцеїв конкурс проводитиме Міністерство оборони України.

Міністерство освіти і науки України рекомендує під час організації конкурсу враховувати епідеміологічну ситуацію, маркування регіонів за рівнем небезпеки поширення коронавірусу (COVID-19) та проводити захід із дотриманням законодавства України, зокрема забезпечити відповідну соціальну дистанцію між учасниками та передбачити можливість проведення окремих (1–3) етапів конкурсу в дистанційному форматі. 

Нагадаємо, переможцям ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика були призначені стипендії Президента України строком на один рік: із 1 вересня 2020 до 1 вересня 2021 року. 

Міжнародний конкурс із української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання указу Президента України від 9 листопада 2007 року №1078 “Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика” для піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді.

Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний благодійний фонд “Ліга українських меценатів”, ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”.

Конкурс заснував український меценат Петро Яцик у травні 2001 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!