ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стартував другий сезон подкасту "Вільні" на Суспільному

На Суспільному стартував другий сезон подкасту журналістки та ведучої Людмили Тягнирядно "Вільні". Проєкт розповідає про громадських активістів та волонтерів, які роблять свій щоденний внесок у перемогу України.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Подкаст присвячений вільним людям, які творять вільну країну. Вільними стали українці, які пережили російську окупацію. Вільними є активісти й волонтери, які невтомно допомагають людям, постраждалим унаслідок війни. Вільною є Україна, яка виборює свою незалежність і свободу", – йдеться в повідомленні.

У першому епізоді другого сезону подкасту співзасновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович розкаже про війну дронів і те, як волонтери допомагають війську здобувати перевагу на полі бою.

"Другий рік повномасштабної війни волонтери та громадські активісти невтомно й самовіддано допомагають та забезпечують українську армію. Саме вони знають потреби війська і загалом ситуацію на фронті. Крім того, волонтери піклуються й про людей, які лишаються в прифронтових регіонах, про тих, хто сьогодні найбільше потребує допомоги. Гості подкасту щиро відповідають на складні питання, а також пропонують рішення. І це той момент, коли ти не лише критикуєш і говориш про проблему, але й знаєш, як її вирішити", – говорить авторка і ведуча подкасту Українського Радіо "Вільні" Людмила Тягнирядно.

Другий епізод присвячено цивільним українцям, які опинились у російському полоні. Зокрема, членкиня громадської організації "Цивільні в полоні" Тетяна Маріна розповість історію викрадення свого чоловіка, іспанського волонтера Маріо Гарсіа Калатаюда російськими військовими в березні 2022 року в Херсоні, а також розкаже про те, як утримуються українці в російському полоні, чому зупинились обміни і що треба зробити, щоб їх відновити.

Героїня третього епізоду подкасту співзасновниця громадської організації "Не самі" Олександра Сахарук, у минулому журналістка, а нині волонтерка, яка разом з командою займається евакуацією людей з прифронтових регіонів і комплексно допомагає переселенцям почати життя спочатку в новому місті.

Liked the article?
Help us be even more cool!