ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Starlink повернеться до Ізраїлю і Гази

Влада Ізраїлю домовилася з американським бізнесменом Ілоном Маском щодо роботи Starlink в Ізраїлі й Газі, заявив міністр зв'язку Ізраїлю Шломо Кархі.

Про це повідомляє Globes.co.il, передає Укрінформ.

"У результаті цієї важливої домовленості супутникові пристрої Starlink можуть експлуатуватися в Ізраїлі тільки за згодою Міністерства зв'язку Ізраїлю, зокрема в секторі Газа", – повідомив Кархі.

Ймовірно, натякаючи на нещодавнє схвалення Маском антисемітського поста в його соцмережі X, Кархі додав, що, оскільки Ізраїль бореться проти ХАМАС – ІДІЛ, "це розуміння є життєво важливим, як і для всіх, хто бажає кращого світу, вільного від зла й антисемітизму, заради наших дітей".

Міністр також висловив сподівання, що під час перебування в Ізраїлі Ілон Маск отримає цінний досвід, який слугуватиме плацдармом для майбутніх починань, а також "зміцнить ваші відносини з єврейським народом і цінностями, які ми поділяємо з усім світом".

З початку війни Ізраїль веде перемовини з компанією Starlink про підключення до мережі населених пунктів на лінії фронту на півночі й півдні країни. Діяльність Starlink в Ізраїлі мала розпочатися незабаром після початку війни 7 жовтня, але після заяви Маска процес був зупинений.

28 жовтня Ілон Маск оголосив, що його супутникова система зв'язку Starlink "підтримуватиме зв'язок з міжнародно визнаними гуманітарними організаціями в Газі".

Того ж дня в уряді Ізраїлю заявили про припинення співпраці з компанією SpaceX, після того як Ілон Маск оголосив, що супутникова система Starlink забезпечуватиме зв'язок у секторі Газа.

Liked the article?
Help us be even more cool!