ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Станко вимагає від Авакова покарати замість нагородити екс-беркутівців, які побили журналіста

05.03.2015, 10:23

Журналіст Громадського ТБ Анастасія Станко вимагає негайно звільнити правоохоронців Рияко, Костюка і Гончаренка з органів внутрішніх справ і притягнути до кримінальної відповідальності за перевищення влади під час нападу на журналіста Костянтина Реуцького 29 січня на блок-посту “Пісочин” в Харківській області. Про це йдеться у зверненні Станко на адресу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Станко зазначає, що пройшов місяць з моменту побиття Реуцького екс-беркутівцями, а вона особисто не відчула “жодних прийнятних публічних результатів розслідування”.

“Натомість, існуючі публічні реакції свідчать про те, що відповідальні особи, які представляють керівництво МВС, намагаються в будь-який спосіб перекласти відповідальнсть за виникнення конфлікту на самих журналістів, нібито Костянтин Реуцький спровокував цей конлфікт”, - зазначає Станко.

Крім того, журналістка звертає увагу на те, що за цей злочин міліціонерів не лише не покарали, а радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко пропонує нагородити їх державними нагородами, про що зробив публічний допис.

Станко вимагає також позбавити офіційно та публічно народного депутата України Антона Геращенка статусу радника міністра внутрішніх справ України.

Також вимагає встановити і притягнути до відповідальності осіб, що здійснили підготовку та поширення публікації на офіційному сайті МВС “із неправдивими даними відносно журналістів Громадського ТБ”.

“Закликаю інших долучитись на захист справедливості, бо ж не за те стояв Майдан, щоб знову відбілювати злочинців в міліцейських погонах. Варто, щоб хоч, як вони кажуть “їм за Майдан нічого не було, то хоча б тут заслужено буде”, - заявляє Анастасія Станко.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня пізно увечері представники міліції побили журналіста Громадського ТБ Костянтина Реуцького і відібрали в нього відеокамеру на посту ДАІ в м.Пісочин Харківської області.

Інцидент стався по дорозі з Харкова в Київ, коли журналісти Громадського Анастасія Станко та Костянтин Реуцький поверталися з відрядження. За словами журналістів, міліціонери відмовилися назватися. Камеру згодом підкинули, проте без карти пам’яті. Журналіст зауважив, що все почалося саме з того моменту, коли він почав фіксувати на камеру процес огляду машини правоохоронцями.

Liked the article?
Help us be even more cool!