ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стан Сенцова погіршується, але він відмовляється від госпіталізації - адвокат

07.08.2018, 15:00
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова погіршується, але він відмовляється від госпіталізації. Про це Громадському повідомив адвокат Дмитро Дінзе після відвідин Сенцова.

Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Як зазначив адвокат, в Олега погано з серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Олег відчуває слабкість в усьому тілі.

На питання про те, чи є можливість, що Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що припиняти голодування політв'язень не планує.

Сенцов також зазначає, що проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі “завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому”.

Він також проти переведення його у лікарню деінде, “оскільки просто не витримає етапування і може померти”.

Мати Олега Сенцова Людмила написала Путіну клопотання про помилування. У Кремлі обіцяють розглянути звернення матері Сенцова про помилування.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала від російського омбудсмена Тетяни Москалькової лист, у якому та розповідає про свій візит 28 червня до Олега Сенцова та його стан здоров’я.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!