ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США зобов'язали IT-гігантів розкрити методи збору й оброблення даних

15.12.2020, 16:34
Фото – netimperative.com
Фото – netimperative.com

Федеральна торговельна комісія США вимагає від дев'яти IT-компаній надати звіт про їхні збір та використання особистої інформації користувачів. Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу відомства.

Інформацію просять надати Amazon, ByteDance (керує сервісом TikTok), YouTube, Facebook, Twitter, WhatsApp, Discord, Reddit та Snap.

Комісія вимагає такої інформації:

  • як ці технологічні компанії аналізують особисту інформацію користувачів;
  • як вони визначають рекламу, яка показуватиметься користувачам;
  • чи застосовують вони алгоритми або аналіз даних особистої інформації;
  • як вони залучають нових користувачів; 
  • як їхня діяльність впливає на дітей та підлітків.

Як повідомляє Bloomberg, у YouTube, TikTok та Snap не відповіли на запит щодо коментаря. В Amazon і Facebook ситуацію коментувати відмовилися.

У Twitter відповіли, що компанія працює “для того, щоб Федеральна торговельна комісія мала необхідну інформацію для зрозуміння, як Twitter працює зі своїми сервісами”. У Reddit зазначили, що “з нетерпінням чекають на співпрацю з комісією та обмін з ними” своєю політикою і практикою. 

Також на запит відгукнулись у Discord. Там наголосили, що на їхній платформі немає реклами. Представник компанії заявив, що вони “дуже серйозно ставляться до конфіденційності користувачів” і працюватимуть “з Федеральною торговельною комісією, щоб відповісти на їхні запитання”.

Нагадаємо, раніше в США звинуватили Google, Amazon, Facebook та Apple у монополії. У юридичному комітеті Палати представників (нижньої палати американського парламенту) наголосили, що ці технологічні компанії стягують високі комісії та примушують дрібних клієнтів до невигідних контрактів. 

Крім того, великі компанії – розробники ігор та застосунків вирішили створити коаліцію для боротьби з політикою Apple та Google щодо комісій у їхніх онлайн-магазинах.

Liked the article?
Help us be even more cool!