ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США запровадять санкції проти Першого каналу, НТВ, "Росії-1"

09.05.2022, 10:23
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

США запровадять санкції щодо трьох російських державних телеканалів – Першого каналу, НТВ, "Росії-1".

Про це йдеться в заяві Білого дому, опублікованій 8 травня за підсумками відеоконференції лідерів G7, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"США запроваджують санкції щодо трьох найбільш переглядуваних, прямо або опосередковано контрольованих державою телеканалів – акціонерного товариства "Перший канал", телестанції "Росія-1", акціонерного товариства "Телекомпанія НТВ", – йдеться в заяві Білого дому.

Зі свого боку представник адміністрації США під час брифінгу пояснив, що в межах санкцій американські рекламні кампанії, технології мовлення, відеокамери, мікрофони, звукове обладнання більше не будуть доступні цим трьом телеканалам.

Крім того, американська влада запроваджує близько 2,6 тис. візових обмежень "у відповідь на порушення прав людини [...] з боку російських військовослужбовців та білоруських посадовців".

Також запроваджуються санкції щодо керівництва великих російських банків, зокрема Сбербанку та Газпромбанку. Отже, за даними Білого дому, під санкції США потрапили вісім представників керівництва Сбербанку, 27 – Газпромбанку. Також під санкціями – Московський індустріальний банк та його 10 дочірніх компаній.

Liked the article?
Help us be even more cool!