ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США заблокували домени сайтів, які використовували ІТ-спеціалісти КНДР

Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

США заявили, що заблокували 17 доменів вебсайтів, які використовували північнокорейські ІТ-спеціалісти в схемах обману бізнесу, ухилення від санкцій і фінансування розвитку програми озброєнь КНДР. Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Сполучені Штати стверджують, що Північна Корея контролює тисячі ІТ-працівників у всьому світі, переважно в Китаї та Росії, які намагаються обманом спонукати компанії наймати їх як позаштатних ІТ-працівників з метою подальшого отримання прибутку для програм зі створення зброї масового знищення та балістичних ракет КНДР.

Міністерство юстиції США заявило, що Північна Корея заполонила світовий ринок несумлінними ІТ-спеціалістами, щоб опосередковано фінансувати свою програму балістичних ракет. Тому міністерство закликало роботодавців бути обережними.

У травні Сполучені Штати і Південна Корея оголосили про нові санкції проти Північної Кореї, що стосуються тисяч ІТ-працівників, яких вони звинуватили в приховуванні своїх імен, місця перебування і громадянства, а також у використанні підроблених документів під час влаштування на роботу. На думку Вашингтона, вони допомагають фінансувати збройні програми Пхеньяна. У минулому Державний департамент США попереджав, що прийняття на роботу північнокорейських ІТ-спеціалістів може також призвести до випадків крадіжки інтелектуальної власності.

Раніше США, Південна Корея і Японія висловили глибоке занепокоєння щодо кібердіяльності Північної Кореї, спрямованої на підтримку її програм озброєнь. Криптовалюта, викрадена північнокорейськими хакерами, була ключовим джерелом фінансування програм озброєнь КНДР, що перебувають під санкціями.

Liked the article?
Help us be even more cool!