ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США заблокували через дезінформацію 36 іранських сайтів

23.06.2021, 10:42
Фото – picture-alliance/chromorange/C.Ohde/DW
Фото – picture-alliance/chromorange/C.Ohde/DW

Влада США зупинила дію 36 доменів іранських новинних сайтів, пояснивши це поширенням дезінформації або зв’язком з організаціями, які Вашингтон визнав терористичними.

Про це повідомило Міністерство юстиції США 22 червня, інформує Радіо Свобода.

Країна заблокувала 33 сайти, які використовує Іранська ісламська спілка радіо і телебачення (IRTVU), та ще три вебсайти, якими керує підтримуване Іраном угруповання “Катаїб Хізбалла”.

Серед пов’язаних із владою Ірану сайтів, які раптово перестали працювати, сайт англомовного каналу Press TV, супутниковий канал єменського руху Хуті Al-Masirah, державний арабомовний канал Al-Alam.

Деякі з них знову запрацювали вже за кілька годин, використовуючи нові доменні адреси.

За повідомленням міністерства, заблоковані 33 домени належать американській компанії, а IRTVU не отримала ліцензії від Офісу з контролю над закордонними активами, перш ніж використовувати доменні імена, що є порушенням американських санкцій.

У Мін’юсті зазначили, що торік Офіс із контролю над закордонними активами США (OFAC) визначив, що IRTVU підконтрольне угрупованню “Кудс”, яке входить до структури Вартових ісламської революції.

Напівофіційна іранська новинна агенція YJC заявила, що дії Мін’юсту США “показують, що заклики до свободи слова є брехливими”.

Угруповання “Катаїб Хізбалла” з 2009 року входить до переліку закордонних організацій, які США визнає терористичними.

У жовтні 2020 року прокурори США зупинили роботу доменної мережі, яка, за їхнім твердженням, використовувалася в кампанії Корпусу вартових ісламської революції.

Liked the article?
Help us be even more cool!