ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США запровадили санкції проти іранців, пов’язаних з кіберкомандуванням Вартових Ісламської революції

24.04.2024, 12:26

Уряд США 23 квітня висунув кримінальні звинувачення й наклав санкції на чотирьох іранців у зв’язку з багаторічною кібероперацією, жертвами якої стали понад десяток американських компаній, повідомили міністерство фінансів і Державний департамент, передає Reuters.

Під санкції також потрапило дві компанії Mehrsam Andisheh Saz Nik і Dadeh Afzar Arman які, за даними міністерства фінансів, найняли обвинувачених осіб і були фасадом для кіберкомандування Корпусу вартових Ісламської революції.

Федеральна прокуратура Манхеттена заявила, що цілями хакерів були насамперед підрядники оборонної індустрії, які мали доступ до секретної інформації, а також нью-йоркська бухгалтерська фірма й нью-йоркська готельна компанія.

Прокурори повідомили, що обвинувачені заражали комп’ютери шкідливим програмним забезпеченням, використовуючи методи фішингу, зокрема обманом спонукали одержувачів електронних листів натискати на шкідливі посилання чи вдавали із себе жінок, щоб завоювати довіру до себе.

Жертвами зламів стали понад 200 тисяч облікових записів співробітників бухгалтерської фірми та понад 2 тисячі працівників готельної компанії. Злочинна кібердіяльність відбувалася в період із 2016 до 2021 року.

"Злочинна активність з іранським слідом становить серйозну загрозу національній безпеці й економічній стабільності Америки", заявив генеральний прокурор США Меррік Ґарленд.

За словами прокурорів, обвинувачені Хоссейн Харуні, Реза Каземіфар, Аліреза Насаб і Комеїл Салмані (віком від 30 до 40 років) наразі на свободі. Кожному з них було висунуто звинувачення в шахрайстві, змові з метою шахрайства і змові з метою вчинення комп'ютерних зламів.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!