ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США виділили $40 млн на боротьбу з закордонною дезінформацією та пропагандою

31.10.2018, 11:39

Уряд США виділив 40 мільйонів доларів міжвідомчій установі Центр глобальної взаємодії на підтримку ініціатив із "протидії дезінформації і пропаганді, що поширюються іноземними державами за кордоном". Про це 30 жовтня повідомив на брифінгу в Держдепартаменті США представник прес-служби американського зовнішньополітичного відомства Роберт Палладіно, повідомляє DW.

Йдеться, зокрема, про боротьбу проти дезінформації з боку Росії, Китаю та Ірану.

За словами Палладіно, 20 мільйонів доларів перераховуються в межах схваленого Конгресом США консолідованого закону про бюджетні асигнування на 2018 рік. Ще 20 мільйонів доларів надійшли від Пентагону через структури Держдепартаменту.

Кошти, зокрема, підуть на впровадження технологій з раннього виявлення дезінформації, аналізу закордонної аудиторії, найбільш вразливої до її впливу, а також на розвиток ефективної взаємодії з впливовими гравцями на ринку регіональних соціальних медіа, неурядовими організаціями та журналістами.

Центр глобальної взаємодії спочатку був створений за адміністрації екс-президента США Барака Обами для протидії пропаганді терористичної організації "Ісламська держава". У лютому 2017 року сферу його діяльності було вирішено поширити і на інформаційну війну з державними гравцями, насамперед з Росією. Він є однією з установ у структурі американського зовнішньополітичного відомства.

Liked the article?
Help us be even more cool!