ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США та Британія запровадили санкції щодо сімох російських кіберзлочинців

09.02.2023, 16:32
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Уряд США в координації з Великою Британією вніс 9 лютого до санкційного списку сімох росіян, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інформацію мінфіну США.

“Кіберзлочинці, особливо ті, що мешкають у Росії, прагнуть атакувати критично важливу інфраструктуру, націлюючись на американський бізнес та використовуючи міжнародну фінансову систему. Сполучені Штати вживають заходів у партнерстві зі Сполученим Королівством, оскільки міжнародна співпраця є ключовою для боротьби з російською кіберзлочинністю”, – заявив заступник очільника мінфіну США Браян Нельсон.

“Застосовуючи санкції до цих кіберзлочинців, ми надсилаємо чіткий сигнал їм та іншим особам, причетним до поширення програм-вимагачів, що вони будуть притягнуті до відповідальності. Ми завжди ставитимемо нашу національну безпеку на перше місце, захищаючи Велику Британію та наших союзників від серйозної організованої злочинності – незалежно від її форми та місця походження”, – зауважив глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі. 

Нагадаємо, у жовтні 2021 року влада Південної Кореї екстрадувала до США росіянина, якого Вашингтон звинувачує у розробленні та поширенні шкідливих комп'ютерних програм для відмивання грошей та вчинення крадіжок у великих розмірах. Чоловік був членом кіберзлочинної банди, яка розробила шкідливе програмне забезпечення Trickbot.

Liked the article?
Help us be even more cool!