ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США та Британія запровадили санкції проти кіберзлочинців з угруповання Trickbot

Сполучені Штати в координації з Великою Британією запровадили санкції проти одинадцяти осіб, які входять до складу російського кіберзлочинного угруповання Trickbot.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу американського мінфіну.

До санкційного списку потрапили адміністратори, менеджери, розробники та програмісти, які надавали матеріальну допомогу групі Trickbot у її діяльності.

За даними мінфіну США, група Trickbot має зв'язки з російськими спецслужбами й атакувала урядові установи США та американські компанії, зокрема лікарні.

Під час пандемії COVID-19 група Trickbot атакувала об'єкти критичної інфраструктури та постачальників медичних послуг у Сполучених Штатах.

Троянський вірус Trickbot еволюціонував з вірусу Dyre. Кіберзлочинці їх використовували для викрадення фінансових даних. Троян Trickbot заразив мільйони комп'ютерів у всьому світі, зокрема комп'ютери американських компаній і приватних осіб.

Відтоді він перетворився на набір шкідливого програмного забезпечення, який надає групі Trickbot можливість вчиняти різноманітні зловмисні кібератаки, зокрема з вимогами викупу.

У розпал пандемії COVID-19 у 2020 році група Trickbot запустила хвилю програм-вимагачів, спрямованих проти лікарень та інших медичних центрів по всій території США. Члени угруповання Trickbot публічно зловтішалися з того, з якою легкістю вони обрали медичні заклади мішенню для атак і з якою швидкістю їм були сплачені викупи.

До санкційного списку ввійшли 11 осіб. Мінфін США також зазначив, які функції ці особи виконували в кіберугрупованні Trickbot.

Тепер усе майно та або майнові частки цих осіб на території США мають бути заблоковані.

Крім того, особи, які здійснюють певні операції з людьми із санкційного списку, можуть самі до нього потрапити.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року ЄС запровадив санкції проти 38 громадян Білорусі та трьох білоруських компаній через війну в Україні. У списку фізичних осіб – силовики та пропагандисти, зокрема співробітниця телеканалу "Білорусь 1" Ксенія Лебедєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!