ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США подали до Великобританії запит на екстрадицію Ассанжа

11.06.2019, 10:13
Фото – AFP / Daniel LEAL-OLIVAS

Влада США надіслала до Великобританії запит про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

“Сполучені Штати подали офіційний запит до Сполученого Королівства про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа”, – йдеться в повідомленні з посиланням на американського чиновника.

Раніше в США Ассанжу висунули додаткові звинувачення ще за 17 пунктами. Загалом їхня кількість становить уже 18. Нові звинувачення пов’язані з незаконним отриманням та оприлюдненням даних, що мають стосунок до оборони США.

11 квітня британські поліцейські заарештували в Лондоні засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Скотленд-Ярд пояснив, що Ассанжа було заарештовано в Лондоні за запитом США. Міністерство юстиції США заявило, що він звинувачується в злочинній змові для незаконного проникнення в комп’ютерні системи Пентагону.

30 травня 47-річний Джуліан Ассанж повинен був з'явитися на допит у справі про його екстрадицію до США. Але британська влада відклала слухання через те, що Ассанж виявився фізично занадто слабким, щоб брати участь у суді через відеозв'язок. Адвокат повідомив, що Ассанж переведений до тюремної лікарні. Нове слухання призначене на 12 червня.

Ассанжа заарештували 11 квітня, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу. Сполучені Штати домагаються екстрадиції Ассанжа з Британії за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії рядовим Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!