ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США почали антимонопольне розслідування проти Google, Facebook та Amazon

24.07.2019, 13:58
Фото - financecue.it

У Міністерстві юстиції США підтвердили початок розслідування проти найбільших інтернет-компаній у справі про зловживання ними монопольним становищем.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу американського відомства.

Зокрема, йдеться про початок антимонопольного розслідування проти онлайн-платформ, зокрема пошукових систем, соціальних мереж та онлайн-рітейлерів. Найбільшими компаніями, що працюють у цій сфері, є Google, Facebook та Amazon відповідно.

“Без дисципліни ринкової конкуренції, цифрові платформи можуть діяти таким чином, що вони не відповідають потребам споживачів”, - прокоментував початок розслідування голова антимонопольного відділу Міністерства юстиції США Макан Далрахім.

Після публікації повідомлення Мін'юсту США, акції найбільших онлайн-компаній Google, Facebook та Amazon незначно впали у ціні.

Як нагадує видання, у березні 2019 року антимонопольний регулятор оштрафував Google на 1,7 мільярда доларів. Це вже не перший штраф, який на Google наклали у ЄС. У 2017 році компанію оштрафували на 2,42 мільярда євро за порушення чесної конкуренції на ринку пошукових сервісів, а у 2018 році на 4,34 мільярда євро за монопольне становище на ринку мобільних операційних систем.

Раніше у Єврокомісії розкритикували Google за бездіяльність у сфері боротьби з фейками.

Liked the article?
Help us be even more cool!