ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США підтвердили причетність російської розвідки до хакерських атак

02.07.2021, 10:13
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Агентство національної безпеки США офіційно підтвердило, що за хакерською діяльністю угруповань Fancy Bear, APT28, Strontium та низки інших стоїть російське ГРУ. Офіційний звіт з таким висновком оприлюднено на сайті АНБ, повідомляє Укрінформ.

"Щонайменше із середини 2019 року до початку 2021-го 85-й Головний центр спецоперацій ГРУ Генштабу Росії, військова частина 26165, використовував кластер Kubernetes® для проведення широкомасштабних, розподілених та анонімних спроб доступу з використанням грубої сили проти сотні урядових і приватних секторів у всьому світі", – вказується в документі.

Зловмисна кібердіяльність цього центру раніше приписувалася недержавним організаціям, відомим як Fancy Bear, APT28, Strontium, та багатьом іншим угрупованням.

Водночас уточнюється, що 85-й Головний центр спецоперацій обирав свої цілі здебільшого серед організацій та установ, які користуються програмним забезпеченням Microsoft Office 365®cloud. Атаки вчинялися й на програмні продукти інших постачальників послуг та локальні сервери електронної пошти з використанням різних протоколів.

"Такі зусилля майже напевно тривають і зараз. Ці можливості грубої сили дозволяють суб'єктам 85-го Головного центру отримувати доступ до захищених даних, зокрема електронної пошти", – зазначається в документі.

В АНБ пояснюють, що серед цілей, які російські спецслужби обирають для хакерських атак, – державні, військові організації, політичні консультанти та партійні осередки, контрактори оборонної сфери, енергетичні й логістичні компанії в різних країнах. У цьому переліку також значаться аналітичні установи, виші, юридичні фірми та медіакомпанії.

Як повідомляв ІМІ, російські хакери вдалися до кібернападу на американські урядові агенції та аналітичні центри, використовуючи маркетинговий поштовий профіль Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

 
Liked the article?
Help us be even more cool!