ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США для надання візи вимагатимуть дані соцмереж

03.06.2019, 10:46
Фото - Радіо Свобода

Держдепартамент США запровадив нові правила отримання американської візи. Відтепер охочі її отримати мають надати інформацію про свої акаунти в соціальних мережах, а також номери телефонів за останні п’ять років, повідомляє Радіо Свобода.

Посилення правил пояснюють необхідністю “виявляти терористів та інших небезпечних осіб”, щоб не пускати їх до країни.

Представник Держдепартаменту також повідомив, що у заявника є можливість вказати, що він не користується соцмережами, але якщо перевірка встановить, що він збрехав, то на нього чекатимуть “серйозні наслідки”.

Раніше надавати дані про свої соцмережі вимагали тільки від тих заявників, які проходили додаткову перевірку, наприклад якщо до США вони відвідували регіони, контрольовані терористичними групами.

Тепер це доведеться робити всім, хто подає документи на туристичні, студентські або робочі візи. Виняток зроблений лише для дипломатів і членів офіційних делегацій.

В Американському союзі захисту громадянських свобод уже заявили, що “немає жодних доказів справедливості й ефективності моніторингу соціальних мереж”. Правозахисники побоюються, що це призведе до самоцензури в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!