ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США дадуть до $10 млн за інформацію про хакерів із рф, причетних до кібератаки вірусом NotPetya

27.04.2022, 10:44
Фото – IEEE Spectrum
Фото – IEEE Spectrum

Держдепартамент США оголосив нагороду в розмірі до $10 млн за інформацію про шістьох співробітників російської розвідки, яких американська влада звинувачує в причетності до кібератаки із застосуванням вірусу NotPetya у 2017 році.

Про це йдеться в заяві Держдепу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Винагорода в розмірі до $10 млн за інформацію, яка б дозволила встановити особу або визначити місце перебування будь-якої людини, що, діючи за дорученням або під контролем іноземного уряду, брала участь у кібератаках проти важливих об'єктів інфраструктури США”, – йдеться в заяві.

Держдеп просить інформацію про шістьох росіян з хакерського угруповання, за твердженням США, відомого як Sandworm Team, Telebots, Voodoo Bear та Iron Viking. Вашингтон вважає, що люди, що розшукуються, були причетні до зараження комп'ютерів у США і в усьому світі шкідливою програмою, відомою як NotPetya, 27 червня 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, 15 лютого 2018 року Білий дім звинуватив російських військових у проведенні наймасштабнішої в історії кібератаки з використанням вірусу NotPetya в червні 2017 року. Також про причетність росії до кібератаки заявило Міністерство закордонних справ Великої Британії.

Кібератака з використанням вірусу, який спочатку був названий Petya.A (пізніше – NotPetya), відбулася 27 червня 2017 року. Вірус блокував комп’ютерні системи компаній, вимагаючи за розблокування 300 доларів у біткойнах. Найбільше від вірусу Petya.A постраждала Україна. Повідомлялося також про зараження комп’ютерів у низці інших країн.

Служба безпеки України 1 липня 2017 року заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу PetyaA. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання бухгалтерського програмного забезпечення.

Liked the article?
Help us be even more cool!