ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справжньою метою війни РФ проти України є захоплення земель – зізнання пропагандистки

26.04.2023, 12:37
Фото – скриншот з відео
Фото – скриншот з відео

Російська пропагандистка Надана Фрідріхсон в інтерв’ю провладному ютуб-каналу “Эмпатия Манучи”, який веде блогер та актор В’ячеслав Манучаров, обмовилася щодо справжньої мети війни РФ проти України. Фрідріхсон зазначила, що “денацифікація” – незрозумілий навіть для росіян термін. Натомість вона вважає, що краще було б сказати прямо про бажання Росії захопити українські землі. 

Наводимо пряму мову:  

“Відхід в історію спочатку як пояснення СВО (Росія називає війну проти України так званою спецоперацією, або “СВО”. – Ред.) – надто була складна конструкція. – Але ж хтось її зчитав усе одно? – Ні. Поговоріть з людьми, ви почуєте абсолютно різне пояснення людей, чому ми проводимо СВО, вони повторять вам мантри, які вони чують по ЗМІ – “денацифікація”! Добре. Запитайте: “А що ви маєте на увазі?” Вам половина не скаже! [...] У всіх буде різне пояснення. Я говорю про те, що це потрібно було робити витонченіше і простіше. Я не ідеолог, але навіть сказати фразу “ми хочемо повернути свої історичні землі” – хоча б”.

На запитання ведучого Манучарова, чи сприйняв би світ таке пояснення російської “спецоперації”, Фрідріхсон відповіла, що будь-які активні дії РФ зустрічатимуть багнетами.

"Бо це порушення міжнародного балансу, який був до певного періоду, до мюнхенської промови, коли Росія й озвучила вустами Путіна, що за старими правилами більше так не буде", підсумувала російська пропагандистка.

Нагадаємо, у 2007 році на Мюнхенській конференції російський президент Путін розкритикував “однополярність світу”, політику США і НАТО щодо Росії. Так, ця промова в експертних колах сприймається як початок “холодної війни” РФ проти Заходу.

Надана Фрідріхсон називає себе російською журналісткою, утім насправді є пропагандисткою і працює на російський телеканал “Звезда”, який перебуває у власності міноборони РФ. Вона періодично дає коментарі італійським телеканалам, де поширює наративи кремлівської пропаганди та фейки щодо військової агресії Росії проти України, називає київську владу “злочинною” та розповідає про нібито втому європейців від українських біженців.

Liked the article?
Help us be even more cool!