ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу проти Мельниченка поновили

23.06.2011, 01:20

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього президента Леоніда Кучми про визнання незаконним закриття кримінальної справи проти екс-майора його охорони Миколи Мельниченка.

 

Відповідне рішення суд оголосив сьогодні, 23 червня.

«Суд постановив скаргу адвокатів Кучми задовольнити, постанову Генеральної прокуратури від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи скасувати», – сказав, оголошуючи рішення, суддя Родіон Кірєєв.

Таким чином, суд визнав незаконним закриття кримінальної справи проти Мельниченка за частиною 2 статті 328 (розголошення держтаємниці), частини 1 статті 358 (підробка документів), частини 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Суд дійшов висновку, що справа була закрита без проведення повного об’єктивного розслідування, а доводи в постанові про закриття справи не є мотивованими, висновки про перебування Мельниченка в стані крайньої необхідності є передчасними, оскільки не були встановлені його мотиви, пишуть «Українські новини».

Нагадаємо, на початку червня Кучма звернувся до ГПУ з проханням відновити справу проти екс-співробітника президентської охорони, а через тиждень Генпрокуратура порадила йому звернутися з відповідною скаргою до суду.

На вчорашньому, 22 червня, засіданні представник ГПУ виступив проти відновлення справи проти Мельниченка, пояснивши це тим, що той записував розмови Кучми з крайньої необхідності.

Нагадаємо також, проти Мельниченка у 2001 і 2004 роках порушувалися справи за підозрою в перевищенні службових повноважень, розголошення держтаємниці, а також за фактом фальсифікації доказів. У березні 2005 року вони були закриті.

У цей момент Генпрокуратура розслідує кримінальну справу проти Кучми за звинуваченням у причетності до смерті журналіста Георгія Гонгадзе. Плівки Мельниченка визнані доказом у цій справі.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!