ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу журналіста Семени в жовтні-листопаді направлять до російського суду - адвокат

31.08.2016, 13:24

Захист переслідуваного російським слідством в окупованому Криму українського журналіста Миколи Семени очікує, що в жовтні-листопаді справу журналіста буде передано до російського суду. Про це на прес-конференції в Києві 31 серпня повідомив адвокат Олександр Попков, повідомляє Крим.Реалії.

“Його звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Фактично, його звинувачують в тому, що він у своїй статті нібито закликає до звільнення Російською Федерацією Криму і повернення його Україні”, - сказав адвокат.

“Не дивлячись на те, що в Європі і в усьому світі вважають, що Крим належить Україні, у Російській Федерації абсолютно інші настрої і більшість громадян та влада впевнені в тому, що Крим є суб'єктом Російської Федерації і будь-які заклики до звільнення Криму там розцінюють як заклик до порушення територіальної цілісності”, - додав Попков.

За його словами, Микола Семена відмовився від спроб полегшити свою долю і сприяти російському слідству, визнати свою нібито вину і покаятися.

“Він не хоче поступатися своїми принципами, він вважає, що це його думка, яку могли почути, можливо, навіть у різкій формі. Ми вважаємо, оскільки він журналіст, він має право висловлювати більш різко свою думку, зокрема в рамках Європейської конвенції з прав людини”, - зауважив адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня підконтрольний Росії “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила про порушення російською ФСБ кримінальної справи відносно кореспондента проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” за “заклики до порушення територіальної цілісності Росії”. Йшлося про Миколу Семену, в будинку якого вранці 19 квітня провели обшук силовики, він був затриманий.

Затриманого 19 квітня в анексованому Росією Криму журналіста Миколу Семену відпустили після допиту під підписку про невиїзд.

28 квітня в окупованому Росією Криму викликали на черговий допит журналіста Миколу Семену, якого кримська влада, підконтрольна Кремлю, звинувачує в сепаратизмі.

29 квітня стало відомо, що після чергового допиту Миколу Семену перевели в статус обвинуваченого.

ФСБ Росії в Криму викликала на допит дружину й одного з синів журналіста, оглядача Радіо Свобода Миколи Семени, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в сепаратизмі. Допити були призначені на 25 і 26 травня.

З 7 липня кримському журналісту Миколі Семені, якого на півострові переслідує ФСБ за звинуваченням у “сепаратизмі”, обмежили доступ до особистого банківського рахунку через внесення його прізвища до списку “терористів”.

29 серпня Київський районний суд Сімферополя відхилив скаргу адвоката українського журналіста Миколи Семени на дії слідчого ФСБ.

Liked the article?
Help us be even more cool!